Hírmondó

KIHÍVÁS NAPJA

Első alkalommal csatlakoztunk a "KIHÍVÁS NAPJA"; a világ egyik legnagyobb lakóssági sporteseményéhez.

Óvodánk sportos arculatához jól illeszkedő,mozgáshoz, egészséges életmódhoz kedvet teremtő rendezvénynek tartjuk.

Sokszínű mozgástevékenységgel tudtuk reggel 8 órától folyamatosan aktivizálni a gyerekeket, melyhez óvodánk gazdag sporteszköz készlete is hozzájárult.

A gyerekek,dajkák az óvodapedagógusaink vezetésével lelkesen, örömmel vettek részt a mozgalmas programokban:Közös zenés,táncos napindító együttmozgás óvodánk tornatermében; Vitamintornáksorozata (játékos testtartásjavító gyakorlatok zenére); Úszás az élményfürdőben; "Toppantó"-körtáncok,népi mozgásos játékok csoportszobáinkban; Udvaron: Közös ovikör futások az óvoda épülete és játékai körül és zenés "Mókatorna"; "Irány Brazília U5-6" focizás két kapura; "Tour de Ovi": akadályok kerülésével futóbringázás és rollizás; "Gurulj!-Ugrálj!-Mássz!-Lőjjjj!!!!" -sporteszközeink felhasználásával kalandos akadálypályán sokoldalú mozgásokat végeztek ovisaink; "Színek kavalkádja"-Ügyességi játékok szivárvány ejtőernyővel és labdákkal,ill. "Szorgos méhecskék"-karikákkal,labdákkal.

Nagyon szívesen vettek részt a programban, s minden óvodásunk kihívásnapi éremmel a nyakában mesélhette el élményeit szüleinek

Bízunk abba,hogy a "Kihívás napjához" való csatlakozásunkkal, a családokat is sikerült motiválni a mozgásos, sportos életmódra.

A nagy sikerre való tekintettel jövőre is tervezzük óvodánk csatlakozását ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez, melynek megszervezésében és lebonyolításában munkatársaim kiemelkedő munkát végeztek.